Wie zijn we

Smaak en ambacht sinds 1920

Het Elsthof Piet en Elien

Piet en Elien zetten met ‘Het Elsthof’ een familietraditie verder die het levenslicht zag in 1920. Een verhaal van passie, métier en eerlijke kwaliteitsproducten. ‘Het Elsthof’, de naam brengt ons terug naar de 17e eeuw. Schuiferskapelle was toen geografisch onderverdeeld in ‘hoeken’, de Elsthoek was het gebied waar de familiehoeve werd opgericht en uitgebouwd tot een succesverhaal. Het Elsthof staat voor familie, smaak en ambacht sinds 1920.

  • °1920: Gustaf Deroo en zijn vrouw richtten de boerderij op (de betovergrootouders/over-overgrootouders van Piet)
  • 1940 : Oscar Verhulst neemt de fakkel van hen een tijdje over, tot de grootouders van Piet, José Verhulst en Godelieve Vermeersch, in 1956 hun intrek nemen in de boerderij.
    De passie van José voor het vleesvee zorgde voor een forse uitbreiding in die tak van de boerderij. In de jaren ‘70 en ’80 verkocht José zijn Belgisch Wit-Blauwe runderen rechtstreeks aan slagers en particulieren op de markt.
  • 1995: De ouders van Piet, Ignace Vanbruwaene en Ann Verhulst, nemen de boerderij over en bouwden deze met succes uit tot een moderne, hedendaagse boerderij.
  • 2013: Piet Vanbruwaene en Elien Colpaert nemen de boerderij over. Ze willen net zoals Piet zijn grootvader vanuit hun passie voor hun runderen, rechtstreeks het hoevevlees verkopen aan de lokale consumenten. Piet en Elien dragen het dierenwelzijn heel hoog in het vaandel en vinden de manier van vlees verwerken even belangrijk als het kweekproces. Daarom nemen ze alle stappen van het proces in eigen handen en werken ze alleen samen met gepassioneerde specialisten in het vak. De volledige controle over de flow zorgt voor een liefdevol kwaliteitsproduct, van de weide tot op je bord. Elien is opgegroeid op de groentenboerderij van haar ouders en studeerde met succes af aan hotelschool Spermalie in Brugge. Ze bereidt met de grootste zorg tal van ambachtelijke specialiteiten die ze samen met hun puur hoevevlees verkopen in Het Elsthof.