De hoeve

Smaak en ambacht

Piet en Elien zetten met ‘Het Elsthof’ een familietraditie verder die het levenslicht zag in 1920.

Een verhaal van passie, métier en eerlijke kwaliteitsproducten.

‘Het Elsthof’, de naam brengt ons terug naar de 17e eeuw. Schuiferskapelle was toen geografisch onderverdeeld in ‘hoeken’, de Elsthoek was het gebied waar de familiehoeve werd opgericht en uitgebouwd tot wat ze op vandaag is.
Het Elsthof staat voor familie, smaak en ambacht sinds 1920.

  • 1920: Gustaf Deroo en zijn vrouw richtten de boerderij op (de betovergrootouders/over-overgrootouders van Piet)
  • 1940: Oscar Verhulst neemt de fakkel van hen een over.
  • 1956: De grootouders van Piet, José Verhulst en Godelieve Vermeersch, nemen hun intrek op de boerderij.
    De passie van José voor het vleesvee zorgde voor een forse uitbreiding in die tak van de boerderij.
    In de jaren ‘70 en ’80 verkocht opa José zijn Belgisch Wit-Blauwe runderen al rechtstreeks aan slagers en particulieren op de veemarkt.
  • 1995: De ouders van Piet, Ignace Vanbruwaene en Ann Verhulst, nemen de boerderij over en bouwden de boerderij verder uit tot een moderne, hedendaagse boerderij.
  • 2013: Piet Vanbruwaene en Elien Colpaert nemen de boerderij over. Ze willen net zoals Piet zijn grootvader vanuit hun passie voor hun runderen, rechtstreeks het hoevevlees verkopen aan de lokale consumenten. Piet en Elien dragen het dierenwelzijn héél hoog in het vaandel en vinden de manier van vlees verwerken even belangrijk als het kweekproces. Daarom nemen ze alle stappen van het proces in eigen handen en werken ze alleen samen met gepassioneerde specialisten in het vak.
    De volledige controle over de flow zorgt voor een liefdevol kwaliteitsproduct, van de weide tot op je bord.
    Elien is opgegroeid op de groenten-boerderij van haar ouders en studeerde met succes af aan hotelschool Spermalie in Brugge. Ze bereidt met de grootste zorg tal van ambachtelijke gerechten die ze samen met hun puur hoevevlees verkopen in Het Elsthof.

Onze missie:

  • Onze pure onbewerkte producten rechtstreeks aan de consument aanbieden.
  • Op een kleinschalige manier onze producten verwerken.
  • Eigen charcuterie
  • Alternatieven bieden voor ongezonde voeding (Frikandellen, witte pensen, burgers…) bij ons worden deze met kwaliteitsrundsvlees gemaakt.
  • De boerderij van morgen zijn: door de kweek van onze eigen voeders voor de dieren, blijven grasland in onze weides, aanplanten van hagen en boomstroken, door opwek van eigen elektriciteit door onze windmolen en  zonnepanelenpark, extra isolatie in de stallen, 100% recycleerbare verpakkingsmaterialen te gebruiken, door lokaal en via korte keten onze dieren te verhandelen, …
  • Geen gebruik van additieven = alles is puur en eerlijk
  • Diervriendelijke en stressvrije huisvesting voor al onze dieren.
  • Eigen kweek van de voeding voor onze dieren
  • Een rechtstreekse verkoop: wij slachten enkel voor eigen gebruik in de beenhouwerij

 

Van onze weide op je bord, je smaakt echt het verschil!