Ons Hoevevlees

Het Elsthof = smaak, ambacht, kwaliteit en duurzaamheid.

Als bewuste consument weet je graag waar je voeding vandaan komt, koop je het liefste zo dicht mogelijk bij huis, aan een eerlijke prijs.

Bij ons ben je zeker van vers, rechtstreeks, kwalitatief hoevevlees van eigen kweek, ambachtelijke charcuterie, gerechten en hoeveproducten.

Wij kiezen voor een eerlijk en puur product, wij gebruiken geen kleur- smaak of bewaarmiddelen.
Alles is puur natuur, recht van onze weide of akkers op uw bord.

Onze keuzes:

  • Ons vleesras: Belgisch Wit- blauw vlees is mager en zeer mals vlees, het vlees bevat alle eiwitten en vitamines die we nodig hebben in een gezond en evenwichtig dieet.
  • Een gezonde voeding voor onze dieren, waardoor hun uitstoot zo laag mogelijk is en hun vlees zo lekker en mals smaakt.
  • Lage ecologische voetafdruk: wij investeerden in een Windmolen en zonnepanelen waardoor we tot 93% van ons elektriciteitsverbruik zelf opwekken, extra isolatie in de stallen, 100% recycleerbare verpakkingsmaterialen, papieren herbruikbare zakken, …
  • Geen gebruik van additieven = alle producten vrij van kleurstoffen of bewaarmiddelen en zijn puur en eerlijk.
  • Diervriendelijke huisvestingen een zomer en winterverblijf zodat de dieren zich altijd in de meest optimale plaats¬† bevinden
    Vrije loop stallen zowel voor het jongvee, koeien en stieren, op die manier kunnen de dieren vrij bewegen in een ruime box
  • Een korte keten: Door ons vlees zelf te verwerken en rechtstreeks aan u te verkopen, weten wij wat er met onze dieren gebeurd en bent u zeker van rundsvlees van de bovenste plank!
    Door rechtstreeks te verkopen, is er bij ons ook geen sprake van massa kweek, wij kweken enkel voor consumptie in onze beenhouwerij.
Van onze weide op je bord, je smaakt echt het verschil!