Ons Hoevevlees

Het Elsthof = smaak, ambacht, kwaliteit en duurzaamheid.

Als bewuste consument weet je graag waar je voeding vandaan komt, koop je het liefste zo dicht mogelijk bij huis, aan een eerlijke prijs.

Bij ons ben je zeker van vers, rechtstreeks, kwalitatief hoevevlees van eigen kweek, ambachtelijke charcuterie, gerechten en hoeveproducten.

Wij kiezen voor een eerlijk en puur product, wij gebruiken geen kleur- smaak of bewaarmiddelen.
Alles is puur natuur, recht van onze weide of akkers op uw bord.

Onze keuzes:

 • Ons vleesras: Belgisch Wit- blauw vlees is mager en zeer mals vlees, het vlees bevat alle eiwitten en vitamines die we nodig hebben in een gezond en evenwichtig dieet.
 • Wij werken met een circulair systeem = alle uitstoot dat onze dieren opwekken worden volledig en meer opgenomen door onze gewassen die we kweken voor onze dieren (blijvend grasland, maailand, maïs, rogge, bieten, … ) wie kiezen voor rassen die krachtiger zijn in opname dan bossen. Waardoor we neutraal zijn voor onze omgeving.
 • Een gezonde voeding voor onze dieren, waardoor hun uitstoot zo laag mogelijk is en hun vlees zo lekker en mals smaakt.
 • We laten de kalfjes na de geboorte bij de moeder, tot ze van nature overschakelen van melk naar vaste voeding.
 • Lage ecologische voetafdruk: wij investeerden in een Windmolen en zonnepanelen waardoor we tot 93% van ons elektriciteitsverbruik zelf opwekken, extra isolatie in de stallen, 100% recycleerbare verpakkingsmaterialen, papieren herbruikbare zakken, …
 • Geen gebruik van additieven = al onze vleesproducten zijn vrij van kleurstoffen of bewaarmiddelen en zijn puur natuur. Het vacuüm verpakte vlees begassen wij niet, waardoor het minder lang houdbaar en minder rood is in de verpakking.
  Maar waardoor jij als consument die gassen ook niet opneemt en moet verwerken.
 • Diervriendelijke huisvestingen een zomer en winterverblijf zodat de dieren zich altijd in de meest optimale plaats  bevinden
  Vrije loop stallen zowel voor het jongvee, koeien en stieren, op die manier kunnen de dieren vrij bewegen in ruime hokken.
 • Een korte keten: Door ons vlees zelf te verwerken en rechtstreeks aan u te verkopen, weten wij wat er met onze dieren gebeurd en bent u zeker van rundsvlees van de bovenste plank!
  Door rechtstreeks te verkopen, is er bij ons ook geen sprake van massa kweek, wij kweken enkel voor consumptie in onze beenhouwerij.
Van onze weide op je bord, je smaakt echt het verschil!